Cytrusy, soki, kiszonki ....na ODPORNOŚĆ

27/09/2022, 09:04
Zapraszamy  na Tyskie Hale Targowe
Dieta na odporność zapewni  zastrzyk witalności i przyczyni się do wzmocnienia mechanizmów obronnych organizmu.

W celu wzmocnienia organizmu i obniżenia zapadalności na różnego typu infekcje i choroby, należy przede wszystkim zapewnić organizmowi
 stały dopływ odpowiednich składników pokarmowych.
Powinniśmy jak najczęściej  włączać do jadłospisów - warzywa i owoce. Najlepiej, aby znajdowały miejsce w każdym lub prawie każdym posiłku.
Najcenniejsze są owoce i warzywa w formie świeżej, ale i te gotowane czy pieczone też nie są pozbawione wartości.
Warto również sięgać po soki owocowe i warzywne, przeciery oraz niezwykle cenne dla odporności kiszonki.
Owoce i warzywa mają bardzo duży wpływ na zdrowy system immunologiczny. Zawierają duże ilości witamin i minerałów ważnych
dla funkcji obronnych organizmu, takich jak: witamina C, A, witaminy z grupy B, magnez, wapń.
Obfitują też w bioflawonoidy spełniające rolę przeciwutleniaczy, które neutralizują szkodliwe wolne rodniki,
zwiększając naszą odporność na choroby i przeciwdziałając procesom starzenia.

ZAPRASZAMY -  na codzienne zakupy.
  • #1
  • #2
  • #3
  • #4
Go to top