MIODY z pasieki i barci na THT
Jedzenie miodu warto włączyć do codziennych nawyków, gdyż tylko regularność jego spożywania gwarantuje
odpowiednią efektywność czyli podkręcenie naszego układu immunologicznego, dzięki któremu organizm
będzie skutecznie walczył z bakteriami i wirusami.
Ponadto miód wspiera nasz metabolizm, ułatwiając przyswajanie białek oraz tłuszczów.
Warto też pamiętać, iż zapobiega nadciśnieniu i poprawia krążenie krwi.
Jest też źródłem przeciwutleniaczy – składników, które pomagają blokować wolne rodniki w organizmie
i chronić nasze komórki.
W profilaktyce zagrożenia infekcją – najistotniejszą substancja pochodzenia pszczelego jest propolis,
następnie pyłek pszczeli (kwiatowy), pierzga, wosk pszczeli czy mleczko pszczele.
Zapraszamy na II Kiermasz Miodu - 06 i 07 sierpnia naTHT
- miody z regionalnych pasiek i barci
- rośliny miododajne
- piwo, napoje z miodu i propolisu
- system inteligentnych pasiek
- kosmetyki miodowe
- warsztaty edukacyjne dla dzzieci