Przednówek - co i jak jeść?
14/04/2021, 08:22

Zapraszamy na THT aby wzmocnić organizm !
PRZEDNÓWEK to trudny czas dla organizmu.
Skoki temperatury i zmienna aura sprawiają, że łatwo można się przeziębić - tym bardziej, że organizm po zimie jest osłabiony.
Potrzebujemy witamin i mamy ochotę na świeże warzywa i owoce.
Na przednówku cennym pokarmem są nadal KISZONKI oraz WARZYWA STRĄCZKOWE.
Organizm potrzebuje też - NABIAŁU z ZIELENINĄ , które wzmacniają nasze mięśnie i kości.
Sięgamy więc po twarożki, kefiry i jogurty oraz zieloną pietruszkę, cebulkę, zioła i CZOSNEK NIEDŻWIEDZI.
Kopalnią witamin i mikroelementów są BATATY, nienasyconych kwasów tłuszczowych - RYBY,
ORZECHY i OLIWA.
Pamiętajmy też o KIEŁKACH, ktore są doskonałym źródłem witamin, enzymów, chlorofilu i mikroelementów.
Wszystkie te produkty znajdziemy na stoiskach WARZYWNYCH, NABIAŁOWYCH i ze ZDROWĄ ŻYWNOŚCIĄ
na Tyskich Halach Targowych.
Zapraszamy !!!